Filip De Saeger veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en 5 jaar beroepsverbod

Op 25 oktober 2012 werd Filip De Saeger door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en 5 jaar beroepsverbod voor zijn aandeel in het frauduleus faillissement van Fides Consulting alsmede voor valsheid in geschriften en subsidiefraude in de zaak van de advies- en opleidingscheques van de Vlaamse overheid. Hij ging niet in beroep tegen het vonnis.

Meer info over de veroordeling:

- https://www.hln.be/nieuws/binnenland/slechts-straffen-met-uitstel-voor-fraude-met-opleidingscheques~aa56cc66/ 

- http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/fraude-met-11-600-advies-en-opleidingcheques/article-4000173221164.htm

P.S. Van dat beroepsverbod zal Filip De Saeger geen last hebben: hij anticipeerde immers op dergelijke maatregel en zorgde er voor dat er formeel geen enkele band is tussen hem en Axicon bvba uit Schoten. Axicon is de huidige naam van het in 2006 door De Saeger opgerichte International Luxery Yacht Services (ILYS), gespecialiseerd in de verhuur van luxejachten. De huidige, officiële, zaakvoerder van Axicon, Xavier Coninkx, is echter een stroman.

Deze veroordeling van Filip De Saeger is, na het op een sisser aflopen van zijn strafklachten tegen mij wegens vermeende laster in mijn talrijke onthullende artikels over zijn zakelijke praktijken (die ik toen nog voorzichtigheidshalve als bedenkelijk omschreef maar die gezien zijn strafrechtelijke veroordeling vandag als crimineel mogen genoemd worden), andermaal een bewijs van de juistheid van mijn revelaties over de man.

Wellicht zullen er nog processen en veroordelingen volgen voor onder meer zijn betrokkenheid bij een rist andere verdachte faillissementen (HRM.net bvba, HR Partners bvba, AD Projects bvba, Immo Zonnekant nv, FKMO Partners bvba, Aurento nv, Factorum De Sterhoeve nv en  OptimaxX VOF).

Mijn niet-veroordeling voor laster in combinatie met De Saeger zijn veroordeling voor feiten die als witteboordcriminaliteit kunnen omschreven worden zijn van aard om alle anonieme onzin en vuilspuiterij die her en der nog op het web over mij te vinden is (maar waar achter het trio Filip De Saeger, Ludo Pyis en Alexander Dresen schuil gaat), omdat Google die weigert te verwijderen met als argument haar bedenkelijke opvatting over 'vrijheid van meningsuiting', naar het rijk der fabelen te verwijzen.

Voor meer info over Axicon, zie:

- http://www.hrmblogs.com/2011/02/14/hrm-net-failliet-zaakvoerder-filip-de-saeger-persoonlijk-bankroet/

- http://www.hrmblogs.com/2010/08/26/filip-de-saeger-ex-fides-consulting-twee-nieuwe-faillissementen-en-opnieuw-actief-in-de-hr-sector/


------------------------------------------------------------------

Meer artikels over Filip De Saeger:

- HRM Net failliet, zaakvoerder Filip De Saeger persoonlijk bankroet
- Filip De Saeger (ex Fides Consulting): twee nieuwe faillissementen en opnieuw actief in de HR-sector
- Filip De Saeger (ex Fides Consulting) betrokken bij nieuw faillissement (HR Partners) en gerechtelijk akkoord (AD Projects)
- Het roemloze en malafide einde van Fides Consulting
- HRM Net bvba en de website hrm.net 
- Over Fides Consulting
- Wie is Filip De Saeger?

Zie/lees ook:

- Filip De Saeger - Ludo Pyis – Alexander Dresen: drie witteboordcriminelen die Marc Ernst wilden muilkorven

 

30/11/2012 door Marc Ernst

Weblog van Marc Ernst

 
'Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden' (Johan Anthierens)

'Uit het botsen der gedachten ontstaat het licht' (John Stuart Mill)

'Je mag je niet laten doen door het crapuul' (Wannes Van de Velde)

op marcernst.com
www (via google)

Blogroll

Onderstaande, Belgische, (alfabetisch gerangschikte) blogs behoren tot mijn ‘favorieten’. Want ze steken met kop en schouder uit boven de middelmaat in het genre. Wie denkt dat zijn/haar blog eveneens in kwalitatief opzicht bovenmodaal is, en dus aanspraak kan maken op een vermelding, mag me dat laten weten.