Neen aan de beknotters van het denken

Twee Franstalige opinion leaders (de MR-senator Alain Destexhe en de progressieve journalist Claude Demelenne - auteur van meerdere kritische boeken over de Parti Socialiste) schreven enkele weken gelden een vrije tribune in de krant Le Soir ('Het hoofddoek: waar zijn de progressieven ?').

Abdelghani Ben Moussa, coördinator van 'Vigilance musulmane ' (Musulmaanse waakzaamheid) legde op basis van dat opiniestuk een klacht neer (wegens aanzetten tot godsdiensthaat) tegen beide auteurs bij het 'Centrum voor Gelijke Kansen en racismebestrijding'.

Hoewel ik het niet eens ben met alle stellingen/passages uit het opiniestuk van Destexhe/ Demelenne (dat kan hier gelezen worden) ondertekende ik de petitie 'Non aux vigiles de la pensée !' (Neen aan de beknotters van het denken) naar aanleiding van deze affaire.

U kan dat ook doen, door een mail te bezorgen (met als onderwerp 'Destexhe/ Demelenne') aan reseaulaicite@yahoo.fr.

Drie jaar geleden schreef ik een op HRMblogs.net een bogpost 'Pleidooi voor vestimentaire diversiteit'. In grote lijnen is mijn standpunt over het (dragen van een) hoofddoek nog steeds het zelfde. Maar het lijkt me vandaag wenselijk/noodzakelijk om meer dan toen op te komen voor het recht op kritiek op de islam (en andere godsdiensten) en extra waakzaam te zijn voor de groeide en nefaste invloed van de integristische/fundamentalistische  strekking binnen de islam. Die tekst van me werd toen tevens gepubliceerd op de websitge van KifKif.

 

2/8/2009 door Marc Ernst

Weblog van Marc Ernst

 
'Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden' (Johan Anthierens)

'Uit het botsen der gedachten ontstaat het licht' (John Stuart Mill)

'Je mag je niet laten doen door het crapuul' (Wannes Van de Velde)

op marcernst.com
www (via google)

Blogroll

Onderstaande, Belgische, (alfabetisch gerangschikte) blogs behoren tot mijn ‘favorieten’. Want ze steken met kop en schouder uit boven de middelmaat in het genre. Wie denkt dat zijn/haar blog eveneens in kwalitatief opzicht bovenmodaal is, en dus aanspraak kan maken op een vermelding, mag me dat laten weten.