Het nieuwe leven van Anissa Temsamani

De entree van Anissa Temsamani in de bedrijfswereld verloopt niet bepaald via de achterdeur: ze wordt 'vice president public affairs & marketing' bij Waterleau, het bedrijf van haar partner. Dat stond dit weekend in De Standaard (als 'onbelangrijk' onderdeel van een twee paginalang vraaggesprek met haar en, vooral, haar levensgezel in de economiekatern van de krant n.a.v. het binnen halen van een groot contract door het bedrijf) en staat sindsdien in zowat alle kranten en op alle websites.

Waarmee de Mechelse van Marokaanse origine twee zaken aantoont: dat ook sommige socialisten tuk zijn op ronkende titels en dat ze, als puntje bij paaltje komt, evenmin vies zijn van bepaalde privilegies. Want Mevrouw Temsamani, die over geen enkele relevante ervaring of dito diploma beschikt op het vlak van PR en PA, heeft haar aanstelling natuurlijk vooral te danken aan het feit dat ze de partner is van de hoofdaandeelhouder van het bedrijf.

Hopelijk verloopt deze tweede zakelijke carrière van mevrouw Temsamani succesvoller dan haar eerste. Dat was als zaakvoerder van een wassalon of van een boutique, ik herinner me de betreffende info uit het artikel in het betreurde Mao-magazine niet meer. De onthullingen in dat tijdschrift over haar professioneel verleden maar vooral in verband met een cv-leugentje met betrekking tot haar diploma’s kostten mevrouw Temsamani destijds haar kop als staatsecretaris.

Tevens mag gehoopt worden dat die nieuwe carrière iets meer indruk zal maken dan haar politieke loopbaan deed. In het laatste ‘parlementsrapport’ van De Standaard kreeg ze 3/10 voor de kwaliteit van haar parlementair werk.

Een ding is zeker: haar aanwerving zal, in een eerste fase, wellicht niet bepaald bijdragen tot het verbeteren van het (al niet bijster positieve) imago van het vak public relations en/of public affairs (P.A. is, in grote mate, het onderhouden van relaties met overheden en instellingen). Dit betekent echter niet dat Temsamani op termijn niet kan uitgroeien tot een deskundig PR & PA-specialist.
31/8/2009 door Marc Ernst

Weblog van Marc Ernst

 
'Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden' (Johan Anthierens)

'Uit het botsen der gedachten ontstaat het licht' (John Stuart Mill)

'Je mag je niet laten doen door het crapuul' (Wannes Van de Velde)

op marcernst.com
www (via google)

Blogroll

Onderstaande, Belgische, (alfabetisch gerangschikte) blogs behoren tot mijn ‘favorieten’. Want ze steken met kop en schouder uit boven de middelmaat in het genre. Wie denkt dat zijn/haar blog eveneens in kwalitatief opzicht bovenmodaal is, en dus aanspraak kan maken op een vermelding, mag me dat laten weten.